Οι συμβουλές της νεράιδας

*Εντάξει, το παραδέχομαι, το παραμυθάκι αυτό δεν το έγραψα εγώ ( ͡⚈ ᴗ ͡⚈). Ήταν Απρίλιος του 2020 όταν η μικρή
Μαριάνθη Ζαρίντα, εν μέσω καραντίνας, πήρε μολύβι και χαρτί και ξεκίνησε να γράφει.
Μετά από μέρες μπήκε και το θαυμαστικό στο τέλος! (✿◠‿◠)

Αυτή την άνοιξη ο κόσμος έλεγε ότι όλα θα είναι καλά, αφού ανθίζουν τα λουλούδια και οι τόποι γίνονται όμορφοι. Όμως, για κακή μας τύχη, ένας ιός αποφάσισε να έρθει διακοπές στη Γη. Ήθελε, λέει, να απολαύσει τον ανοιξιάτικο καιρό.

Τόσο πολύ του άρεσε εδώ που αποφάσισε να γεννήσει, να γεννήσει και να ξαναγεννήσει. Έγινε γρήγορα ο βασιλιάς της Γης, έβαλε μια μεγάλη κορώνα κι ονομάστηκε Κορωνοϊός. Ήταν κακός, ύπουλος και ισχυρός. Όποιον άγγιζε τον έκανε δικό του.

Ευτυχώς εγώ άκουσα την καλή νεράιδα, που με συμβουλεύει από μικρούλα. Η νεράιδά μου φοράει μια μωβ και ροζ φουστίτσα, έχει καστανά μαλλιά τυλιγμένα σαν ντοματούλα και κρατάει ένα μαγικό ροζ ραβδί. Κάθε βράδυ έρχεται στο δωμάτιό μου και με συμβουλεύει. Κάποιες φορές, φυσικά, πάω κι εγώ στη Ροζμωβχώρα, όπου ζει, και την επισκέπτομαι. Μια νύκτα, λοιπόν, ήρθε στον ύπνο μου και μου ψιθύρισε στο αυτί τι να κάνω για να διώξω τον κακό βασιλιά. Θυμάμαι να μου λέει με τη γλυκιά φωνούλα της ότι είναι πολύ σημαντικό να…

Πλένω τα χέρια μου καλά με σαπούνι ή αντισηπτικά

Όταν βήχω ή φταρνίζομαι τον αγκώνα να βάζω μπροστά για να μην αγγίζομαι

Το δωμάτιό μου ν’ αερίζω και τακτικά να καθαρίζω

Από δω και κει να μη γυρίζω, μα και τη γιαγιά για λίγο να μην αντικρίζω

Μου εξήγησε ότι πρέπει να το πω σε όλες τις φίλες και τους φίλους μου κι ύστερα σε όλο τον κόσμο. Μόνο έτσι μπορούμε να διώξουμε τον ύπουλο βασιλιά και να φέρουμε πίσω την άνοιξη!

Η αλήθεια είναι ότι είμαι λυπημένη και θυμωμένη, γιατί ο Κορωνοϊός ήρθε στη Γη και μας έκλεψε την άνοιξη και το Πάσχα. Μπορούμε όμως να τα καταφέρουμε με λίγη υπομονή και αν ακούσουμε όλες κι όλοι τα σοφά λόγια της νεράιδας. Μόνο τότε η άνοιξη θα γίνει και πάλι δική μας!

Σας άρεσε; ʕ•́ᴥ•̀ʔ